Stjärndansarna från den världsberömda Alvin Ailey American Dance Theatre dansar  för första gången utanför Tivolis konserthus 29 augusti

Stjärndansarna från världsberömda Alvin Ailey American Dance Theatre dansar sitt  signaturstycke  Revelations   under bar himmel på gräsmattan vid stora scenen söndagen den 27 augusti klockan 20.30. Det är första gången i Tivolis historia som det omtalade amerikanska danskompaniet dansar på gräsmattan i Tivoli. När entrén till Tivoli är betald är det fri tillgång till dansföreställningen.

När mörkret faller på och Tivolis färgglada lampor börjar lysa upp nöjesparken är det danskompaniets signaturstycke Revelations som Tivolis gäster kan uppleva på Gräsmattan söndagen den 27 augusti klockan 20.30. Även om det i år är 18:e gången sedan 1981 som Alvin Ailey uppträder i Tivoli, är det första gången som stjärndansarna dansar ute på Gräsmattan i Tivoli under bar himmel.

Det världskända amerikanska danskompaniet Alvin Ailey American Dance Theatre har historiskt sett en nära koppling till Tivoli och kan i år upplevas i Tivolis Konserthus från 29 augusti till 2 september. Söndagen innan kan Tivolis gäster därför uppleva de amerikanska stjärndansarna inta Gräsmattan med mästerverket Revelations.

Sedan 1960 har Revelations gång på gång fängslat publik över hela världen med sin perfekta blandning av vördnadsfull nåd och andlig närvaro. Alvin Aileys distinkta mästerverk hyllar och speglar kulturarvet från afroamerikanen, som Ailey ansåg vara en av USA:s rikaste skatter. Uppenbarelser tar 36 minuter.

Koreograferad när danskompaniets grundare Alvin Ailey var bara 29 år gammal, är Revelations en intim reflektion inspirerad av barndomsminnen från att ha deltagit i gudstjänsterna i Mount Olive Baptist Church i Texas och författarna James Baldwins och Langston Hughes verk.

Alvin Ailey kan i efterhand upplevas i Konserthuset

Det världsberömda danskompaniet Alvin Ailey American Dance Theatre och dess 32 dansare kan sedan upplevas i Tivolis Konserthus, där de gör sex spektakulära shower från 29 augusti till 2 september.

Vid föreställningarna i Tivoli 2023 presenterar Alvin Ailey American Dance Theatre verken Roy’s Joys, Pas de Duke, Cry, The River och Dancing Spirit och inne i Tivolis Konserthus får publiken förstås också uppleva det välkända signaturverket Uppenbarelser. Alvin Ailey i Konserthuset kräver biljett, som kan köpas på Tivolis hemsida. Det är fortfarande möjligt att säkra biljetter till de sex föreställningarna i konserthuset, så att du kan uppleva alla sex verk.

 

Robert Battle, konstnärlig ledare för Alvin Ailey American Dance Theatre, säger:
”Alvin Ailey American Dance Theatre ger sig nu ut på sin första internationella turné sedan 2019, och vi är stolta över att återvända till Köpenhamn, där publiken har välkomnat sällskapet varmt i mer än fyra decennier. Sedan vår första föreställning i Köpenhamn 1981 har Ailey gång på gång gett den danska publiken glada och tankeväckande framträdanden med Mr. Aileys mästerverk såväl som nya verk av dagens mest vördade koreografer. I år är inget undantag och vi ser fram emot att fira dansen och dess förmåga att föra samman människor från alla delar av samhället.”

 

Frederik Wiedemann, kulturchef på Tivoli, säger:
”Vi är glada att kunna uppmärksamma Tivolis 180-årsdag genom att visa Alvin Aileys mest populära verk, Revelations, på gräsmattan för alla Havens gäster, innan kompaniets fantastiska dansare fyller Tivolis Konserthus med flera livsbejakande och energiska verk under de följande dagarna. Det blir en vecka med många unika dansupplevelser baserade på Blues, Jazz och Spirituals.”

 

Speldatum:

Söndag 27 augusti – Uppenbarelser på gräsmattan

Tisdag 29 augusti kl 19.30: Roy’s Joys / Pas de Duke / Cry / Revelations

Onsdag 30 augusti kl 19.30: Floden / Dansande ande / Uppenbarelser

Torsdag 31 augusti kl 19.30: Floden / Dansande ande / Uppenbarelser

Fredag ​​1 september kl 19.00: Roy’s Joys / Pas de Duke/Cry/ Revelations

Lördag 2 september kl 14.30: Floden / Dancing Spirit / Revelations

Lördag 2 september kl 19.30: Roy’s Joys / Pas de Duke/ Cry / Revelations

Komma att ändras.

populärt

LESBOS som att leva på 60 talet.

Ön som även heter Mytillini är en ö som tack och lov inte blivit sönderexploaterad och packad med turister. På Mytilini finns en  liten by...

Billig lunch i Köpenhamn finns 5 min från Ströget

En gång om året så åker kanske svenskarna till Köpenhamn Då blir det en sväng på Tivoli, några öl sedan  fram och tillbaka på Ströget....

Den 10-17 september 2023 spelas Bordtennis-EM på Malmö Arena.

Den 10-17 september 2023 spelas Bordtennis-EM på Malmö Arena. Med Truls Möregårdh och Mattias Falck i spetsen hoppas de svenska herrarna, som främst utmanas...

Börje Salming blev 71 år

Börje Salming har gått bort. Han avled 71 år gammal efter att ha drabbats av sjukdomen ALS. Beskedet kom från Toronto Maple Leafs under...

Pernilla Andersson släpper jullåten “Ängel i snö (Kyrie)”

Lyssna här på "Ängel i snö (Kyrie)" Den 27 november är det premiär för Pernillas julturné då hon spelar det hyllade albumet ”Vintersånger från Garbo”....