Premiär för årets julmust – kan slå nytt rekord

 

Årets julmustpremiär är äntligen här.

Redan idag, den 3 oktober, kan alla julmustälskare släcka törsten med årets första julmustbrygd från Apotekarnes som är Sveriges mest populära julmust.

– Det känns alltid högtidligt när det är julmustpremiär. Vi på Carlsberg Sverige är stolta över Apotekarnes Julmust som har blivit ett måste på de flesta julbord, men den går självklart även att njuta under höstmånaderna, säger Henric Byström.

Julmustens historia sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet då must lanserades som ett alkoholfritt alternativ till öl. Så småningom utvecklades musten till julmust som snabbt blev en favorit bland svenskarna. Den absolut största delen av konsumtionen sker just under julen, cirka 65 procent, men det finns också de som gärna tjuvstartar och börjar dricka julmust redan i oktober.

– Den totala försäljningen i oktober brukar ligga på cirka två miljoner liter och ökar till drygt sju miljoner liter under november för att sedan gå upp rejält under julen, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Kan bli försäljningsrekord
Förra året drack svenskarna över 28,4 miljoner liter av Apotekarnes Julmust och i år beräknas den siffran stiga med cirka en miljon liter. Det är den sockerfria varianten av Apotekarnes som står för den största ökningen.

– De senaste åren har konsumtionen av lightmust ökat kraftigt – försäljningen har dubblerats jämfört med för fem år sedan och Apotekarnes sockerfria julmust står numera för 50 procent av den totala konsumtionen av Apotekarnes Julmust, säger Henric Byström.

Vad tycker ni skall vi dricka julmust på stranden eller skall vi dricka Julmust till Jul ?

Julmust från 1965

populärt

Katia Winter är behållningen i Året jag slutade prestera och började att onanera

  Hanna är mitt uppe i livet och karriären och vill skaffa ett andra barn med Morten, men istället gör han slut. Plötsligt står hon utan...

Börje Salming blev 71 år

Börje Salming har gått bort. Han avled 71 år gammal efter att ha drabbats av sjukdomen ALS. Beskedet kom från Toronto Maple Leafs under...

Anna Ternheim kommer till Malmö Live 17 februari

Efter flera år i New York gick flyttlasset i våras hem till Sverige igen. Nu är Anna  en av artisterna  i TV4:s Så mycket bättre. ...

Lidls version av Ben& Jerry kostar 25 kronor

Nu har Lidl börjat tillverka sin egen amerikanska glass. Vaniljglass med Cookie Dough, Chokladglass med Brownies och Vanilj med Peanutbutter. Lidl har även det Ben...

Malmö Lucia 2022 -Christina Johansson sjunger Sankta Lucia på Gustav Adolfs Torg

idag 27.11  uppträder Lucia på Limhamns Julmarknad 16.30