bob hund – inleder sin turné med att släppa ny singel från kommande album

Bob hund har aldrig varit borta, men nu är de tillbaka med en ny singel  den 30 nov

Riffet är så komplicerat att det tog medlemmarna 25 år att lära sig, men nu är låten äntligen klar och den är så vass att ”Upp, upp, upp, ner” framstår som en mjuk ballad i jämförelse. All text och all musik är, som alltid, påhittad och alla sammanträffanden med verkligheten är en lycklig omständighet. Innan du dedicerar ”Nu har du gått för långt!” till någon speciell bör du ta dig en lång och grundlig titt i spegeln, därefter kan du bara tuta och köra.

”Nu har du gått för långt!” är första singeln från kommande albumet DRÖMMEN ÄR EN RÅVARA VERKLIGHETEN ÄR EN RAFFINERAD PRODUKT. Och som du ser är det egentligen två titlar, så albumet kommer att släppas i två delar:

Sida A: DRÖMMEN ÄR EN RÅVARA (släpps 26 januari)
Sida B: VERKLIGHETEN ÄR EN RAFFINERAD PRODUKT (släpps lagom till sommaren)

bob hund säger:
”De kommer ömsom hjälpa och stjälpa varandra. bob hund försöker studera ett antal motsatsförhållanden både med stjärnkikare och mikroskop. Vi kommer garanterat att misslyckas med att reda ut begreppen och till slut kommer bob hund antagligen fabricera fler frågor än svar.”

Som alltid blir det upp till bob hunds lyhörda publik att fylla både text och musik med innehåll, men bandet inbillar sig i alla fall att albumet har en rödvit tråd att följa både uppåt och neråt, som på en polkagris.

bob hunds allra första skivor spelades in i legendariska Tambourine Studios i Malmö tillsammans med producenten Per Sunding. Inför nya albumet klev bob hund återigen över tröskeln till den gamla tegelbyggnaden.

bob hunds Thomas Öberg säger:

”Vissa dofter kan framkalla minnen på samma sätt som musik. Den allra mest intressanta detaljen med Tambourine Studios är att det luktar exakt likadant nu som då. Vi är inte säkra men doften beror antagligen på plastmattan som ligger i den långa entréhallen. Folk brukar säga att magin sitter i väggarna, men bob hund tror att magin sitter i plastmattan.”

Första gången bob hund mötte Per Sunding var 1992, och då spelade de in en halvtimmes musik på 27 minuter. Då var alla låtarna djupt inristade i både muskelminne och benmärg. 30 år senare var varje låt som en liten gåta de gemensamt försökte lösa, och den här gången kunde en halvtimmes musik ta 28 dagar att spela in.

Den första gåtans lösning presenteras nu inför premiären på bob hunds tragikomiska föreställning DEN OVERKLIGA SANNINGEN OM BOB HUND på Södra Teatern i Stockholm under helgen v. 48. Under fyra kvällar på Södra Teatern och den efterföljande turnén får publiken med egna öron och ögon uppleva hur bob hunds medlemmar utmanar varandra gällande när, var och hur bandet bildades och gjorde sin första konsert. Och vem är det egentligen som stjäl all uppmärksamhet?

Sanningen är overkligare än någonsin”, säger bob hunds Thomas Öberg. ”bob hund har över tid förvandlats till ett egen liten värld och alla röster i denna lilla värld kommer för eller senare att höjas. Det är glädje och missnöje om vartannat.

Såväl DRÖMMEN ÄR EN RÅVARA som VERKLIGHETEN ÄR EN RAFFINERAD PRODUKT kommer att släppas digitalt, och snart öppnar förhandsbeställning av vinylen.

Turnén inleds med fyra spelningar på Södra Teatern i Stockholm 1, 2, 3 och 4 december, och rullar sedan vidare från den 27 januari i Umeå med 18 stopp över hela Sverige fram till turneávslutningen i Piteå den 17 mars.

1/12 Stockholm, Södra Teatern
2/12 Stockholm, Södra Teatern
3/12 Stockholm, Södra Teatern
4/12 Stockholm, Södra Teatern

27/1 Umeå, Idunteatern
28/1 Luleå, Kulturens hus
3/2 Halmstad. Halmstad Teater
4/2 Örebro, Conventum
10/2 Strängnäs, Thomas Arena Teater
11/2 Vara, Vara Konserthus
16/2 Kristianstad, Kristianstads Teater

17/2 Malmö, Slagthuset

24/2 Göteborg, Stora Teatern
25/2 Göteborg, Stora Teatern

3/3 Karlstad, Scalateatern
4/3 Uppsala, UKK
9/3 Linköping, Konsert & Kongress
10/3 Jönköping, Spira
11/3 Nyköping, Culturum
16/3 Gävle, CentralTeatern
17/3 Piteå, Acusticum

Biljetter: https://www.unitedstage.se/artister/bob-hund/

populärt

Nik Kershaw klar för jubileumskonsert i Malmö

80-talets storsäljande superstjärna Nik Kershaw med band besöker Sverige i november med turnén "Just Hitz and Other Bitz" som firar artistens 40-årsjubileum i musikbranschen....

Pink Floyds klassiska album ”Dark side of the moon” firar 50 år i ny exklusiv utgåva

Warner Music tillkännagav idag den kommande releasen av Pink Floyds "The Dark Side Of The Moon" som en lyxbox för att fira 50 år...

Wallmans har aldrig varit bättre- Nya showen Cake är fantastisk

Wallmans har aldrig varit bättre. Maten har aldrig varit godare och Showen har aldrig var så överväldigande brilliant. Artisten Alexander Beyer som sjunger Michael Jacksons Thriller...

Därför fryser du mer i november än i mars

NOVEMBER. MINUS EN GRAD OCH DU FRYSER. Men i mars känns samma temperatur inte alls lika kylig. Det beror på kroppens egen termostat. Kroppen behöver helt...

Emil från Lönneberga fyller 60 år och firas på Tivoli Köpenhamn 1-2 Juli

Vet du vad Emil från Lönneberga gjorde en gång i tiden? Det sa den svenska barnboksförfattaren Astrid Lindgren till sitt gråtande barnbarn för 60...