KB kör fyra gratiskonserter under årets fattigaste veckor

Under jul- och nyårshelgerna går det åt mycket pengar för de allra flesta, vilket ofta leder till att årets första veckor blir ekonomiskt skrala.

Men för att alla malmöbor, oavsett storlek på januariplånboken, ska kunna avnjuta livemusik så satsar KB på fyra helt gratis konsertkvällar. På scen uppträder inte mindre än elva olika band!

Mer musik, mindre utgifter. Det var ledorden när KB planerade in januari månads spelningar, en period på året då många har lite mindre pengar att röra sig med. Så för att sprida lite ljus i vintermörkret bokades elva olika band in, för att spela gratis under fyra olika konsertkvällar i de anrika lokalerna på Bergsgatan.

Under de fyra kvällarna som alla är snälla mot plånboken så blir det en musikaliskt bred blandning, med en viss dragning åt rock och metal-hållet. Sticker ut i sammanhanget gör Reggae Kiss, ett coverband som hittat sin helt egna nisch.

KB:s gratiskonserter i januari:

20 januari
Kvällen bjuder på ett skånskt rockpaket där banden Liar Thief BanditModesty och WormRose intar KB med tunga riff, fills och basgångar.

21 januari – KB Metal Frenzy
Fyra av den skånska metalscenens framtidshopp i form av Eastern HighEradikatedTorn Visions och Hund belägrar scenen och bjuder på hård och röjig musik.

27 januari – AW med Reggae Kiss
Coverbandet Reggae Kiss har minst sagt hittat sin egen nisch – klassiska KISS-låtar iklädda reggaetakter! Denna kväll erbjuds AW-priser i baren, samt en dignande buffé för 195 kr från restaurang Scania. Det vankas sydkoreansk och mexikansk fusion där gästerna själva kan komponera sin taco eller bibimbap-variant.

28 januari – Local bands / Local Brews
Tre Malmöband och ett bryggeri gör gemensam sak i detta uppskattade koncept där det är fullt fokus på det lokala. På scen står Astro-LloydVälta Stället och The OhNos. I kranarna: Sibbarps Husbryggeri.

populärt

Jonathan Johansson åker på sin första soloturné – besöker Palladium i Malmö 15 april

Jonathan Johansson besitter ett av Sveriges mest angelägna artistskap. Under våren 2023 ger han sig för första gången ut på en soloturné, som gästar...

Intervju med Lasse och Tora Hallströms inför premiären av hans nya film Hilma af Klint Premiär 19 oktober på Panora

Hilma är den storslagna berättelsen om svenska konstnären Hilma af Klint (1862-1944) som likt Vincent van Gogh slog igenom stort först efter sin död,...

Tips på en billig lunch

På Emporia brukar jag alltid beställa barnportionen på restaurangen Thai Pad Det blir två flugor i en smäll . Lunchen kostar bara 59 kr och...

Demi Moore´s memoarer Inside Out ger oss en inblick i Demis liv

Demi Moore berättar på ett spännande och underhållande sätt om sin omtumlande barndom där båda föräldrarna var dysfunktionella. Hennes far var alkoholist och hennes...

Borta bra men hemma bäst för Kråcki och Musan

En dag får Mamma Mu (Rachel Molin) och Kråkan (Johan Ulveson) besök av en ny vän  på gården – den världsvana flyttfågeln Storken (Tiffany...