Vattenmelon är en utsökt och uppfriskande frukt som också är bra för dig.
Den innehåller bara 46 kalorier per kopp men är hög i vitamin C, vitamin A och många friska växtföreningar. Här är de 9 bästa hälsofördelarna med att äta vattenmelon. 1. Hjälper dig att hydratisera Dricksvatten är ett viktigt sätt att hålla din kropp hydratiserad.
Men att äta mat som har en hög vattenhalt kan också hjälpa. Intressant nog är vattenmelon 92% vatten . Dessutom är en hög vattenhalt en av anledningarna till att frukt och grönsaker hjälper dig att känna dig mätt. Kombinationen av vatten och fiber innebär att du äter en bra volym mat utan mycket kalorier.
Sammanfattning:
Vattenmelon har en hög vattenhalt. Detta gör att den återfuktar och hjälper dig att känna dig mätt.
Den Innehåller näringsämnen och fördelaktiga växtföreningar När det gäller frukter är vattenmelon en av de lägsta i kalorier – endast 46 kalorier per kopp (154 gram). Det är lägre än till och med sockerhaltiga frukter som bär (2). En kopp (154 gram) vattenmelon har många andra näringsämnen också, inklusive dessa vitaminer och mineraler: C-vitamin: 21% av det dagliga referensintaget (RDI) Vitamin A: 18% av RDI Kalium: 5% av RDI Magnesium: 4% av RDI Vitaminerna B1, B5 och B6: 3% av RDI Vattenmelon är också hög i karotenoider, inklusive betakaroten och lykopen. Dessutom har den citrullin, en viktig aminosyra. Här är en översikt över vattenmelonens viktigaste antioxidanter: askorbinsyra C-vitamin är en antioxidant som hjälper till att förhindra cellskador från fria radikaler. Karotenoider Karotenoider är en klass av växtföreningar som innehåller alfakaroten och betakaroten, som din kropp omvandlar till vitamin A. Lykopen Lykopen är en typ av karotenoid som inte ändras till vitamin A. Denna potenta antioxidant ger en röd färg till växtmat som tomater och vattenmelon och är kopplad till många hälsofördelar. Cucurbitacin E Cucurbitacin E är en växtförening med antioxidant och antiinflammatoriska effekter.
Vattenmelon innehåller också citrullin, en aminosyra som kan öka kväveoxidnivåerna i kroppen. Kväveoxid hjälper blodkärlen att expandera, vilket sänker blodtrycket Andra vitaminer och mineraler i vattenmelon är också bra för ditt hjärta. Dessa inkluderar vitaminerna A, B6, C, magnesium och kalium
Vattenmelon kan bidra till att sänka inflammation och oxidativ skada, eftersom den är rik på antiinflammatoriska antioxidanter lykopen och C-vitamin