Instiftande av utmärkelsen Årets stallvän

Inför hästlovet sjösätter författaren Sofie Sarenbrant utmärkelsen Årets stallvän

Ett Årets stallvän-kit – bestående av en bok, ett diplom och en rosett – kommer i veckan att skickas ut till 100 ridskolor i landet.  skickas i veckan ut till 100 ridskolor i landet. Utmärkelsen ska uppmuntra ridskolorna att lyfta barn och ungdomar som gör stallet till en bättre plats genom sin omtanke för både människor och djur.

På senare år har Sofie Sarenbrant hittat nyckeln till en balanserad och harmonisk vardag när jobbet som författare är som stressigast. För henne finns en plats som alltid ­skänker lugn – stallet. Kärleken till hästarna resulterade i barnboksdebuten Mira och Månen: En vän för livet, som släpptes i september. Boken skildrar utanförskap, svårigheterna med att passa in och hur en ponny kan bli din allra bästa vän.

Stallet kan ibland präglas av en tuff miljö med prestationsångest och konkurrens. Därför har Sofie Sarenbrant valt att sjösätta initiativet Årets stallvän som uppmuntrar ridskolor i landet att lyfta barn och ungdomar som gör stallet till en bättre plats.
Årets stallvän behöver inte vara den som rider bäst, har vunnit flest tävlingar eller är mest poppis i stallet. Årets stallvän ser dem som kanske har det tufft i ridskolemiljön och är extra mån om hästarnas bästa.

”Min förhoppning är att ridskolan ska vara en plats för alla och präglas av empati för både människor och djur. Alla passar kanske inte in i en ridskolemiljö, ­hänger kanske inte med i samma utveckling som de andra. Men hästarna kan ha en avgörande roll för att just det barnet ska kliva ur sängen på morgonen”, säger Sofie Sarenbrant.

Ett Årets stallvän-kit – bestående av en bok, ett diplom och en rosett – kommer i veckan att skickas ut till 100 ridskolor i landet.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019, 2020 och 2022. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Totalt har Sofie Sarenbrants böcker sålt i över 5 miljoner exemplar i 17 länder. Del 2 i serien om Mira och Månen kommer i augusti 2023.

populärt

Därför fryser du mer i november än i mars

NOVEMBER. MINUS EN GRAD OCH DU FRYSER. Men i mars känns samma temperatur inte alls lika kylig. Det beror på kroppens egen termostat. Kroppen behöver helt...

Lilla Kafferosteriet ett perfekt fredagsmys

Testpatrullen beställde in en god cappuccino samt deras eget special  kaffe från Indonesien. Till det tryckte vi i oss en underbar chokladtårta med som det heter...

Det bästa från två världar – Hagendaz Duo

Hagendaz har en av mina favoriter.  En glass de kallar DUO, som består av hälften vaniljglass med krossad choklad (straccatella) och hälften belgisk choklad med...

We Love you Yeah Yeah GES Yes

Vilken upplevelse att få  uppleva  Premiären på GES sista Turné tillsammans. Det går bara att stanna världen en stund, och det vet Glenmark, Eriksson och...

Sevärda filmer med spel i fokus

Det finns gott om filmer där ute med olika typer av spel i fokus. Vissa av dem – som de många tv-spelsadaptionerna – har inte...