Sissel Kyrkjebö sprider julstämning med nytt julalbum ”Winter Morning”

 

Sissel Kyrkjebø sprider julstämning på turné i både Sverige, Norge och Danmark, parallellt släpps ett nytt album inför julen.

Turnépremiär för ”Sissels Jul” blir det i Sverige den 19 november och turnén besöker 7 orter; Skellefteå, Malmö, Jönköping, Gävle, Karlstad, Göteborg med final i Stockholm den 28 noveber 2022 och fortsätter därefter i både Norge och Danmark.

Inför turnén släpper Sissel ett nytt julalbum ”Winter Morning” den 18 november 2022. Sissel har fortfarande rekordet för det bäst säljande julalbumet i Norges historia med ”Glade Jul” från 1987. Nu ser hon fram emot att ge lyssnaren ännu fler låtar som hon hoppas ska markera deras jul i många år framöver. Hon har redan släppt titelspåret, ”Winter Morning” som nu följs nu upp av andra singeln ”Det hev ei rose sprunge”,  tagen från det kommande albumet.

Lyssna på nya singeln Sissel Kyrkjebø ”Det hev ei rose sprunge” via (Spotify) Klicka här…

– Jag tycker att det är något drömskt, ljust och vackert med den här jullåten. Det är kanske vad vi behöver nu, mer än någonsin. Det är dirigenten Mack J. Wilberg som har orkestrerat Per Kolstads vackra arr för kören och orkestern på ett sätt som får mig att… sväva. Det är fantastiskt att sjunga på Per och Macks musikaliska möte, säger Sissel.

Albumet ”Winter Morning” släpps den 18 november och är inspelat i Utah tillsammans med en av världskända360 manna kören ”The Tabernacle Choir and Orchestra” at Temple Square, under ledning av Mack J. Wilberg och i Whiteroom Studio i Asker.
I mer än ett sekel har Tabernacle kören gett röst åt människors hopp, glädjeämnen, prövningar och triumfer runt om i världen. Uppträtt på världsmässor och utställningar, vid invigningar av amerikanska presidenter, i hyllade konsertsalar från Australien och Europa till Asien och Mellanöstern, i tv-sändningar och på YouTube och Facebook. Kören har till och med kallats ”America’s Choir”, som ett resultat av deras höga standard på populär körmusik.

Singeln ”Det hev ei rose sprunge” släpps den 4 november tagen från kommande Albumet ”Winter Morning” med release den 18 november 2022.

Turnéplan: ”Sissels Jul” 2022

19/11 Skellefteå, Sara Kulturhus
22/11 Malmö, Malmö Live
23/11 Jönköping, Konserthus
25/11 Gävle, Konserthus
26/11 Karlstad, CCC
27/11 Göteborg, Konserthus
28/11 Stockholm, Götalejon

Biljetter via: sisselmusic.com

populärt

Borta bra men hemma bäst för Kråcki och Musan

En dag får Mamma Mu (Rachel Molin) och Kråkan (Johan Ulveson) besök av en ny vän  på gården – den världsvana flyttfågeln Storken (Tiffany...

Jag testar nya Monster Nitro Cosmic Peach

Jag gillar Monsters sträva limesmak i Nitro. I nya peach nitro, tar persikosmaken över. Men gillar du persika så kommer du nog att gilla...

En enkel guide till att välja toppar som passar dig

Det finns en del saker att tänka på när man ska välja en snygg topp, och i den här guiden går vi igenom hur...

Rundvisning: Carls stora kärlek. Höjdpunkter från Glyptoteket i Kphm

Berättelsen om Glyptoteket är oupplösligt förbunden med bryggaren Carl Jacobsens stora kärlek till skulptur. 1888 skänkte han sin enorma samling av skulpturer och konst till...

Katia Winter är behållningen i Året jag slutade prestera och började att onanera

  Hanna är mitt uppe i livet och karriären och vill skaffa ett andra barn med Morten, men istället gör han slut. Plötsligt står hon utan...