Lyssna på Agnethas Fältskogs nya singel ”Where Do We Go From Here?”

Idag tillkännager Agnetha Fältskog att hon släpper nya albumet ”A+” (BMG) den 13 oktober, det är en omarbetad version av hennes hyllade soloalbum ”A” från 2013. Men redan nu kommer den nyskrivna singeln ”Where Do We Go From Here?” – Agnethas första nya inspelning på tio år.

Materialet på ”A” specialskrevs för Agnetha av låtskrivaren och producenten Jörgen Elofsson. När 10-årsjubileet för skivan närmade sig funderade Agnetha på hur det skulle låta om den hade spelats in i dag 2023. Hon testade idén på Jörgen som tände direkt. Tillsammans med sin yngre producentkollega Anton ”Hybrid” Mårtensson tog han tag i projektet. De behöll sångpåläggen från 2013 men slängde all gammal musik och skapade helt nya produktioner.

Agnetha berättar:
För ett par år sedan hörde jag en av låtarna från mitt senaste album ’A’ på radion. Jag har många fina minnen från inspelningen av det albumet, så jag kunde inte låta bli att le, tiden går fort… Plötsligt slog det mig, hur skulle skivan låta om vi hade gjort den idag…? Jag kunde inte sluta tänka på det. Jag hörde av mig till producenterna med frågan ”Vad skulle ni säga om att skapa om ”A” och göra en helt ny version av skivan? De älskade idén! ”Låt oss försöka!” När jag sedan hörde den första omarbetade låten, måste jag säga att jag fullkomligt älskade den! Det lät så fräscht och modernt, till och med bättre än jag hade föreställt mig! Vi döpte albumet till A+ och som pricken över i:et spelade vi till och med in en helt ny låt. Och det är det första ni får att höra från mig. Nu ser jag fram emot att höra vad du tycker om det! Jag hoppas att du gillar det lika mycket som jag gör!

Jörgen Elofsson, som skrivit musik till popgiganter som Cèline Dion, Britney Spears, Kelly Clarkson, Westlife, säger:
”När vi gjorde albumet ’A’ för tio år sedan var det lite en reaktion mot EDM och den dansmusik som då dominerade på popvärlden. Vi gjorde därför något som var precis tvärtom, arrangören Peter Nordahl skapade tidlösa stråkarrangemang. Nu när vi i stället drog låtarna in i dagens musikvärld blev vi alla överraskade över hur bra det funkar. Låtarna har blommat ut som de poplåtar de är i grunden. Anton, som inte var med förra gången, kommer från en annan generation och har lekt med helt andra rytmer.”

”A” kom 2013 och var Agnethas första fullängdare sedan hennes coveralbum ”My Coloring Book” från 2004, och det första originalmaterialet sedan 1987:s ”Stand Alone”. På albumet medverkar Take That’s Gary Barlow på ”I Should’ve Followed You Home” och spåret ’I Keep Them On The Floor Beside My Bed’, Agnethas första egenskrivna låt på nästan 30 år. Albumet blev kritikerrosat, BBC skrev ”tasteful and sumptuous ” och The Guardian beskrev det som ”a triumphant return to form by a woman presumed lost to music forever”. Skivan gick in på topplistor över hela världen och låg bland annat topp 10 på albumlistorna i Storbritannien, Sverige, Belgien, Tyskland, Nya Zeeland, Holland med flera.

”A+” – låtordning:
1. Where Do We Go From Here?
2. Back On Your Radio (A+)
3. I Should’ve Followed You Home (feat. Gary Barlow) (A+)
4. Dance Your Pain Away (A+)
5. I Was A Flower (A+)
6. Perfume In The Breeze (A+)
7. Past Forever (A+)
8.The One Who Loves You Now (A+)
9. Bubble (A+)
10. When You Really Loved Someone (A+)
11. I Keep Them On The Floor Beside My Bed (A+)

populärt

Därför fryser du mer i november än i mars

NOVEMBER. MINUS EN GRAD OCH DU FRYSER. Men i mars känns samma temperatur inte alls lika kylig. Det beror på kroppens egen termostat. Kroppen behöver helt...

Fallet Makropuolos får premiär på Malmö Opera 1 april

I kompositören Leoš Janáčeks opera Fallet Makropulos spelar den internationellt kända Malmösopranen Agneta Eichenholz sångerskan Emilia Marty, som genom ett elixir fått onaturligt långt...

Di Leva landar sitt första album på 10 år och invaderar med Sverigeturné 2023!

Om en månad landar Di Leva sitt första album på 10 år på planeten jorden. Men först släpps låten "Fire Of Love" tagen från kommande...

Katia Winter är behållningen i Året jag slutade prestera och började att onanera

  Hanna är mitt uppe i livet och karriären och vill skaffa ett andra barn med Morten, men istället gör han slut. Plötsligt står hon utan...

Key West-Paradise Found

På Amerikas sydspets ligger paradiset, Key West. En söderhavsö men ändå i Amerika. Lika dyrt som Monte Carlo och lika säkert. I KW trivs...