En av Malmö Brewing Co bryggare berättar historien om huset, bryggeriet och hur vatten, malt, humle och jäst förvandlas till öl. Ölprovningen avslutas med avsmakning av fem av de ölsorter som bryggs i huset. Puben är öppen för den som vill ha ännu ett glas av favoritölen.
Arrangemanget pågår från 16.30 lördagar och 17.30 fredagar. Frivillig kvarsittning tills puben stänger 03.00. Du som vill äta efter provningen behöver boka bord på booking@malmobrewing.com.
Anders Hansson och hans föräldrar köpte 2002 den då fallfärdiga och rivningshotade fastigheten Tjädern, även kallad Chokladfabriken. Han har alltid fascinerats av denna 1800-talsfastighet, den enda kvarvarande bryggeribyggnaden i Malmö som inrymde Richters bryggeri 1898.
– Redan när jag var 12 år, började jag intressera mig för öl. Dock inte för att dricka det då, men etiketter, bryggerihistoria och allt annat runt omkring denna ädla dryck. Mitt liv har på ett eller annat sett alltid kretsat kring detta ämne, både genom jobb i branschen och genom skapandet av ölkonst under namnet Andy Beersson. Att bygga om tornet till bryggeri, leta upp jäskar, tappkranar och humle har varit ett sant nöje, berättar Anders.
Välkomna!
- Förköpet stänger: 2024-03-09 14:30
-
Plats : Malmo Brewing co & Taproom, Bergsgatan 33, MalmöDatum : fredag 15 marsTid : 17:30Priser :
Entré: 300 kr
- biljettlänk