Rödhåriga Linda är årets rookie – men långt från grön.

Rödhåriga Linda är årets rookie – men långt från grön.

Hon är sprillans ny i julföljetongen Christmas Night, men är knappast ny i showbiz. Tvärtom! Skönsjungande Linda Pritchard har exempelvis förädlat både Diggiloo och Melodifestivalen genom åren med sin fantastiska pipa.

Hur känns det att debutera i Christmas Night?

– Jättekul! Jag har verkligen längtat efter att få göra den här typen av julkoncept. Publikkontakten och stämningen blir på en helt annan nivå än när man kör exempelvis stora galor som jag gjort tidigare.

Berätta lite mer om dig själv för dom som inte vet?
– Jag är ju den där rödhåriga tjejen som sjunger jäkligt bra, hahaha. Eller det är iallafall den beskrivningen som jag brukar få. Nä, skämt och sido, jag blev känd hos den stora massan genom TV-produktioner som Idol och Mello. Sen dess har jag gjort en mängd olika grejer genom åren och åkt land och rike runt med allt från Diggiloo till stora musikaler.

Vad betyder julen för dig?
– Jag älskar julen, alltså verkligen ÄLSKAR julen – på alla sätt. Den är superviktig för mig, inte minst sen jag fick barn.

Är du en sån där som börjar pynta redan i oktober?
– Hahaha, nä men i november. Det är också då jag börjar glöggmysa med mina vänner, för annars är jag ute och turnerar jämt, så då hinner jag inte se nåt pynt. Målet är hursomhelst att uppnå ”Ensam hemma-viben” med maxad julstämning i huset och massor av härlig belysning – vilket tyvärr funkar mindre bra idag när elkostnaderna gått överstyr. Så eventuellt går den delen av mina önskningar inte riktigt att uppfylla i år, hahaha.

© 2022 Fotograf Anna-Lena Ahlström

Du är ju uppväxt med en styvpappa från England, har det påverkat valet av maträtter på julbordet?
– Nja, han har nog snarare varit tvungen att acklimatisera sig till oss i Sverige istället. Men ibland har vi kört Christmas turkey den 25:e för att balansera upp önskemålen.

Finns det nåt du absolut inte kan vara utan på julbordet?
– Det är visserligen kul att plocka in lite nya influenser, men jag gillar nog alla klassiska grejer. Det måste finnas Janssons, prinskorvar, senapssill och allt det där som hör julen till. Resten blir en kul bonus som man kan addera.

Vilken är tidernas bästa jullåt och varför?
– ”O helga natt” med Jussi Björling, utan tvekan. Julen börjar inte på riktigt förrän man lyssnat på den. En klar favorit.

Vad kan publiken förvänta sig av årets turné?
– Det kommer låta magiskt bra med fyra pipor av finaste sort och ett band i absolut världsklass. Ingen kommer spara på varken julstämning eller mäktiga toner utan det kommer vara mycket av allt. Så räkna med en röstfest av rang med alla klassiker och en hel del nya favoriter såklart.

Låt oss runda av genom att bli snäppet allvarligare. Smygäter du från det undre lagret på Aladdinasken innan det övre är slut?
– JA, det gör jag! Trots att man inte får, men det struntar jag i, hahaha.

Christmas Night kommer till Helsingborg 17 December och  Malmö 18 December >>

populärt

Bästa Julpepparkakorna finns på konditori Regement

När jag var barn så var en av höjdpunkterna med julen att få en pepparkaka med färgglad glasyr . Som tur är finns just...

bob hund – inleder sin turné med att släppa ny singel från kommande album

Bob hund har aldrig varit borta, men nu är de tillbaka med en ny singel  den 30 nov Riffet är så komplicerat att det tog...

Färsking är både nyttig och god – 15 kr rabatt på Ica

Antingen så får man välja Musli som består till 25 % av socker eller så blir det en tråkig musli som bara smakar torrt...

Las Vegas har kommit till Köpenhamn – Viva Wallmans

JAG ÄR IMPONERAD ÖVER ÅRETS SHOW SOM ÄR EN RIKTIG SHOWSTOPPER . När du kommer till Wallmans blir du visad till ditt bord av servicepersonalen...

The Producers på det Ny Teater är årets bästa musikal med en otrolig kemi mellan skådespelarna

DEN ALLTID LIKA AKTUELLA MUSIKALEN THE PRODUCERS SOM PÅ SVENSK BIO HETTE "DET VÅRAS FÖR HITLER" , ÄR DET NY TEATERS NYA SUCCÉMUSIKAL. Jag kan...