Pink Floyds klassiska album ”Dark side of the moon” firar 50 år i ny exklusiv utgåva

Warner Music tillkännagav idag den kommande releasen av Pink Floyds ”The Dark Side Of The Moon” som en lyxbox för att fira 50 år sedan släppet av ett av de mest sålda albumen genom tiderna. Nyligen remastrad, kommer boxen att släppas den 24 mars 2023.

Ett av de mest ikoniska och inflytelserika albumen någonsin, Pink Floyds ”The Dark Side Of The Moon” fortsätter att hitta ny publik globalt. Albumet utvecklades delvis under liveframträdanden, och bandet premiärvisade en tidig version av sviten på Londons Rainbow Theatre flera månader innan inspelningen började. ’The Dark Side Of The Moon’ är det åttonde studioalbumet av Pink Floyd, som ursprungligen släpptes i USA den 1 mars och sedan i Storbritannien den 16 mars 1973. Det nya materialet spelades in 1972 och 1973 i EMI Studios (numera Abbey Road). Studios) i London. Den ikoniska hylsan, som avbildar ett prismaspektrum, designades av Storm Thorgerson från Hipgnosis och ritades av George Hardie. ”The Dark Side Of The Moon” har sålt över 50 miljoner exemplar världen över.

Den nya deluxe boxen innehåller CD och gatefold-vinyl från det nya remastrade studioalbumet från 2023 och Blu-Ray + DVD-ljud med den ursprungliga 5.1-mixen och remastrade stereoversionerna. Setet innehåller också ytterligare en ny Blu-ray-skiva med Atmos-mix plus CD och LP av ”The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974”.

Samtidigt, den 24 mars, kommer CD:n och det första vinylnumret någonsin av Pink Floyds ”The Dark Side Of The Moon – Live At Wembley Empire Pool, London, 1974” att släppas oberoende. Det spelades ursprungligen in i november 1974 som en del av bandets vinterturné och detta är första gången det kommer att finnas tillgängligt som ett fristående album, med konstverk med ett original 1973 linjedraget omslag av George Hardie.

Läs mer på deras hemsida  >>

populärt

Två spännande verk på Skånes Dansteater

Vi bjuds denna kväll på två spännande verk som har världspremiär på Skånes Dansteater. Once a whisper av Helena Franzén och Zero Zero av...

Bästa sättet att värma mat i mikron -gör ett hål i mitten

Lagom till lunch är det många som ska värma upp rester. Oavsett om du värmer rester i ugn eller micron finns det vissa saker...

Inspirerande låttexter och hoppfullhet – Josefin Söderqvists släpper ny musik

Imorgon är de på dagen ett år sedan Josefin Söderqvist debuterade med hyllade låten "Nu Från Noll så de känns extra roligt att nya...

Berocca Bost – Billigare och Nyttigare än Redbull

När jag ramlar ur sängen vid 7.30 är jag ganska yr och trött. Nu har jag testat att ta en Berocca Bost istället för en...

Sherlock och sångerskan

Sherlock Holmes knivskarpa slutledningsförmåga brukar få Londons skurkar på fall, men när Kungen en dag knackar på får den skicklige detektiven ett känsligt uppdrag som sätter hans...