EN FAMILJ – prisat amerikanskt nutidsdrama inleder teaterhösten på Hippodromen!

Stor amerikansk nutidsdramatik blir det i En familj av Tracy Letts, en Pulitzerprisbelönad skådespelarpjäs med flygande repliker och starka influenser från giganter som Eugene O´Neills Lång dags färd mot natt och Tennesse Williams Linje Lusta.

På Malmö Stadsteater regisseras den av återvändande internationellt kända teaterregissören Maria Åberg, och i paradhuvudrollen som familjens matriark ser vi Chatarina Larsson. En familj får premiär på Hippodromen den 29 september, och idag den 25 april släpps biljetterna.
Sanningar, lögner, otrohet, missbruk, separationer och kärlek – hemma hos dysfunktionella familjen Weston har väggarna hört många hemligheter genom åren. Systrarna Barbara, Ivy och Karen kommer hem till mamma Violet efter att pappan försvunnit. Violet är familjens pillerknarkande matriark, och tycker att alla runt henne är så jävla överkänsliga. När pappan hittas död och släkten samlas till begravningsmiddag i det stekheta huset i den amerikanska mellanvästern är konfrontationen ofrånkomlig.
För regin står regissören Maria Åberg, bördig från Arrie i Vellinge kommun som har gjort internationell karriär som teaterregissör framförallt i London på välrenommerade Royal Shakespeare Company. Nu återvänder hon för fjärde gången till Malmö Stadsteater:
– En familj är en svart komedi – en vass, underhållande, djupt rörande familjesaga om arv, skuld, kärlek och hemligheter. Denna fantastiska text bjuder till stor skådespelarfest med sin snabba, smarta dialog och laddade scener. Dessutom har vi skapat en riktig karamell till scenografi, som bara måste ses!, säger regissören Maria Åberg.

populärt

Call Jane- Underhållande och intressant om en viktig fråga

Elisabeth Banks spelar Joy, en traditionell amerikansk hemmafru  som i slutet av 1960-talet, blir oväntat gravid igen. Hennes läkare varnar henne för att den sena...

Knock at the Cabin är ett pretentiöst förutsägbart drama som vill vara thriller

När de är på semester i en avlägsen stuga, tas en ung flicka och hennes föräldrar som gisslan av fyra beväpnade främlingar som kräver...

Lidls version av Ben& Jerry kostar 25 kronor

Nu har Lidl börjat tillverka sin egen amerikanska glass. Vaniljglass med Cookie Dough, Chokladglass med Brownies och Vanilj med Peanutbutter. Lidl har även det Ben...

Första trailern av den nya Indiana Jones filmen ”The dial of Destiny

"Indiana Jones and the Dial of Destiny" är den femte filmen i Indiana Jones-serien. Filmen är planerad till en  biopremiär i USA den 30 juni...

Julia Lovs första album Stora Drömmar Säger Aldrig Goodbye är riktigt bra

Julia har släppt en hel del fantastiska singlar under åren. Den 13 januari släppte hon sitt första album "Stora Drömmar Säger Aldrig Goodbye". Hon...