Popikonen Belinda Carlisle släpper EP:n Kismet 12 Maj

Nyligen släppte popikonen Belinda Carlisle sin första nya engelskspråkiga studioinspelning sedan 1996, Big Big Love.

Den är hämtad från hennes kommande 5-spårs EP Kismet som släpps 12 maj. Det är en återförening med låtskrivaren Diane Warren. Singeln är producerad av Mati Gavriel och släpps på Warrens label imprint RAF/BMG.

För närvarande firar Belinda mer än 35 år som soloartist med sin kritikerrosade Decades-turné. Låten ”Big Big Love” är en fröjd för Belinda Carlisle-fans runt om i världen. Med ett fantastiskt sångframträdande, drivande syntar och en fantastisk hook låter ”Big Big Love” lika stor som dess titel.

EP:n innehåller singeln ”Big Big Love”, tillsammans med ”Sanity”, ”Deeper Into You”, ”I Couldn’t Do That To Me” och ”If You Go” alla skrivna av Diane Warren.

”I’m so excited for everyone to hear Belinda’s new record. She’s never sounded better. It’s so great to be working together again after all these years.  From ”I Get Weak” and now to ”Big Big Love,” a new chapter has begun.  I can’t wait for everyone to hear these new hits!”, sager Diane Warren

Belinda och Diane samarbetade första gången 1987 för Belindas andra soloalbum ”Heaven on Earth”, som innehöll låtarna som Diane Warren skrev, ”I Get Weak” och ”World Without You”, och även hymnen ”Heaven Is A Place On Earth.” spåret som tog sig till toppen av listorna över hela världen och etablerade Belinda Carlisle som en världsstjärna.

Förutom Belindas nya sololåtar, har hon nyligen också spelat in ett annat Diane Warren-spår – ”Gonna Be You” som är med i filmen 80 For Brady. På den här låten sjunger Belinda tillsammans med Dolly Parton, Cyndi Lauper, Gloria Estefan och Debbie Harry – en rad kvinnliga ikoner för tiderna.


När hon diskuterade arbetet med Diane Warren, kommenterade Belinda Carlisle: 
”Twenty-seven years on from making my last English language pop record I really wasn’t thinking I would ever make one again…… and I was quite happy with that idea. Then a chance encounter in a coffee shop led me back to the wonderful Diane Warren and she gave me the incredible gift of this song and the other songs on my upcoming EP.”

Belinda fortsätter, ”Diane’s songwriting is both a joy and mystery to me. She makes it look so easy, where I imagine it must be unbelievably hard, to do what she does so amazingly well over so many years and so many records. I can’t thank her enough for writing this music for me and I only hope everyone else loves it as much as I do.”

Med sitt första inhopp i musikbranschen med det LA-baserade, punkinfluerade bandet Go-Go’s 1978, och sedan som en fenomenalt framgångsrik soloartist, har Belinda Carlisle levererat en rad klassiska pop-hits som har blivit soundtracket till en generation. Utgivningen av ”Big Big Love” visar ännu ett stort kapitel i karriären för en av världens mest framgångsrika soloartister.

populärt

Silentzone får fram sitt budskap genom stor inlevelse från barnaktörerna

För första gången på Malmö Opera  får publiken går runt på scenen istället för att sitta ner. Scenrummet är ett hus som består av 5...

Bästa sättet att värma mat i mikron -gör ett hål i mitten

Lagom till lunch är det många som ska värma upp rester. Oavsett om du värmer rester i ugn eller micron finns det vissa saker...

The Producers på det Ny Teater är årets bästa musikal med en otrolig kemi mellan skådespelarna

DEN ALLTID LIKA AKTUELLA MUSIKALEN THE PRODUCERS SOM PÅ SVENSK BIO HETTE "DET VÅRAS FÖR HITLER" , ÄR DET NY TEATERS NYA SUCCÉMUSIKAL. Jag kan...

Vi testar Ben & Jerrys nya smak ”Chocolatey Love A-Fair

Här är en favorit för de som gillar salt i glassen. Det är Chokladglass med virvlar av salt kolasås, saltade kolabitar och bitar med chokladsmak...

Orange is the New Snack

När jag beställer in en högrevsburgare så blir det alltid med sötpotatis till , då jag gillar verkligen smaken av pumpa och potatis . Vilken...