Key West-Paradise Found

På Amerikas sydspets ligger paradiset, Key West. En söderhavsö men ändå i Amerika. Lika dyrt som Monte Carlo och lika säkert. I KW trivs alla. Transexuella, banditer, konstnärer, alkoholister, fotografer och författare.  Det är alltid fantastiskt fint väder, aldrig kallare än 22 grader. Det är alltid party på kvällarna. Det finns en matbutik i Old town som heter Fautos som har en otroligt utbud av delikatesser. 

Key West Paradise Found – Vägen från flygplatsen till Old Town.

OM du står med ryggen mot havet på South street så finns det 3 huvudgator :Whitehead, Duvall och Simonton, som går upp till hamnen, och Solnedgångsfestivalen på Mallory Square

Längst till vänster ligger  Whitehead Street. Gatan börjar  med en cementboj  som säger, att nu är du på den mest sydliga punkten i USA.

På Whitehead Street ligger Ernst Hemingways hus, USA:s äldsta bar ”Green Parrot , Där de har konserter med olika band hela kvällen. Jag brukar beställa Pabst Blue Ribbon för det är det billigaste de har. Dessutom poppar de popcorn hela kvällen som är gratis för alla som beställer dryck .

Här ligger även en av mina favorit restauranger ”Sixtoed Cat”.

Där finns även Restaurangen Kellys, som ägs av Kelly McGillis, som spelade Tom Cruise flickvän i ”Topgun”.

Lunch på Kellys. Dricker min favorit öl ”Blue Moon”

 Där finns även busshållplatsen för dagsutflykts-bussen till Miami. Det brukar alltid finnas en ledig plats även om du inte skall dyka eller åka med på någon utflykt i Key West. Bussen går till Miami varje kväll klockan 18.00

I Mitten ligger Huvudgatan  Duvall Street som  är turistgatan med dyra turistfällor som Sloppy Joes och Hard Rock Café.

Simonton Street  som ligger till höger, är en bostadsgata med Key West bästa kinesrestaurang,

,

mitt favorithotell  Blue Marlin som ligger väldigt nära stranden och lokala barer som bara besöks av lokal-invånare. Här ligger även en dygnet runt Supermarket, Subway,  en pizzaaslice butik och tvättomaten.

Det är lätt att hitta i Old Town. Här finns det massor med  bra barer och restauranger.  Mina favoritställen är :
Ernst Hemingways hem, Presidenten Harry S. Trumans sommarhus ”Little White House”  som nu också är ett museum.
Nere vid hamnen på Mallory Square, är det Solnedgångsfestival  varje kväll, där lokala konstnärer säljer souvenirer.
Där finns även ett populärt kubanskt kvarter med krog, utomhusbar och cigarraffär. En galen fransman brukar uppträda med sina katter och det finns även svärdslukare, eldslukare och jonglörer. En av mina favoritartister kan jonglera med en bajonett, en boll och ett äpple, Otroligt nog kan han ta ett bett av äpplet samtidigt som han håller bajonetten och bollen i luften.  Det finns även dragshowklubbar och stripklubbar med lapdance.

Bil, Buss, Cykel eller Taxi

Key West består av DownTown och Old Town. Downtown består av stora Köpcenter där lokalbefolkningen veckohandlar. I Old Town finns gamla Key West , ett Disney land för rika. Då du befinner dig i Old Town, kan du gå till allt. Om du vill cykla snabbt till Mallory Square från Blue Marlin eller Seashell Motel, hyr du cyklar på

www.amscooterskeywest.com

Hotell alternativ I Key West

Key West är en liten ö med tre alternativ.

1)  Stora opersonliga hotellkedjor byggda på 70-talet utanför Old Town med massiv marknadsföring. Oftast de som ingår i en paketresa.En rask promenad på 30 min så är du i Old Town.

2) 5 stjärniga lyxhotell för 7000 per natt.

Små familjehotell för 2000  per natt  i Old Town  med pool.

De Flesta Hotell i Key West kostar minst  5000 per natt  om de ligger nära stranden. 

Jag har dock hittat tre alternativ som kostar  2000 per natt. Alla mina hotell ligger på samma läge som 5000 kronors hotellen. 

 

Blue Marlin Motel 1320 Simonton Street

 Blue Marlin ligger mitt emot Spanish Garden. Det har stora  luftiga rum med en fin Pool. Det ingår frukost och alla rummmen har en 40 tums platt tv. Rum 123 på första våningen är riktigt lyxigt. Jag bodde i 123  en natt när jag ville se Oscars Galan med en kompis från Canada . Rummen kostar 2-300 dollar natten, beroende på säsong och tillgång och efterfrågan.

Spanish Gardens Motel 1325 Simonton Street>>

Enkelt litet Hotellrum med  tjock tv utan frukost kostar 170 dollar . Ligger 5 minuter från stranden, Southern Most Beach där du kan äta frukost med havsutsikt för 70 kr. 20 min promenad till Centrum. Poolen är inte uppvärmd då det är alltid varmt i Key West.

Seashell Motel  718 South Street

Öns enda vandrarhem där du bor i en våningssäng med upp till 8 personer i ett rum med delat badrum. Det kostar 70 dollar per natt . Hotellet har en stor grön innergård med palmer och tv hörna. I vänstra hörnet finns utomhusköket och kyl och frys där du kan ha din mat.
I högra hörnet av trädgården finns förvaringsboxar där du förvarar dina värdesaker.
Där finns även tvättmaskin och torktumlare. Seashell ligger bara en stenkast från lyxhotellet ”Casa Marina Resort” där du kan bada i poolen (Om du kammar dig och har på dig en ren märkes tenniströja.)

Om du ser dörrvakten i ögonen och säger Hello, så öppnar han dörren för dig och du går in till Poolen och tar ett dopp.

Det underlättar om du första gången köper en lunch och en drink för 40 dollar, då visar du att du har pengar och bor på hotellet.  Har du Seashell i ryggen så går du till höger runt hörnan på Seashell  där gästerna parkerar sin bilar så hittar du Casa Marina Resort i slutet av gatan.

Till vänster om  Casa Marina  ligger  Hippie Stranden, Higgs Beach. De har wifi på Restaurangen Salute. Jag brukar sätta mig i skuggan dricka en kall öl och kolla mail och lägga upp några foto på facebook.

Higgs Beach

Wilson från filmen Castaway med Tom Hanks är Maskot på Higgs Beach

 

Om du går förbi  restaurang Salute vid Higgs Beach  så är du på Atlantic Avenue. Om du går till Atlantic tar slut och svänger höger så kan du gå längs med havet.

Smathers Beach

Efter 10 min så ser du Smatters Beach där lokalbefolkningen och de som bor på de stora hotellen ( Sheraton, Hilton ) badar. Här kan du hyra surfbrädor och det finns  även ambulerande korvkiosker längs med vägen.

Går du istället  åt vänster på South street  kommer du till Southern Most Beach som är stranden för stekare. Du kan hyra stolstolar eller äta en god lunch . Prova deras Mango Colada det är min favorit.

Southern Most Beach  1405 Duval St

Fort Zachary Taylor Park

Nationalparken i Key West som tar  3 dollar i inträde och därmed portar de som vill gå gratis.  Perfekt för barnfamiljer och för  dig som tröttnat på Palmer och vill sola under Barrträd. Det finns omklädesrum, duschar med kallt vatten och lunchrestaurang med hamburgare, glass och mackor .Öppnar klockan 10.00 och stänger vid solnedgången. Vakter åker runt efter solnedgång  och påpekar att nu är det stängt och vill ni inte hamna i fängelse så får ni lämna parken.

 

Banana Cafe   1405 Duval St

Fransyska som driver ett populärt Café . Min favoriträtt  är  svamp och ost omelett med karamelliserad lök.

Blue Heaven Cafe

Populär lokal restaurang med dyr men prisvärd  mat. Alltid kö till borden så ibland kan man få vänta upp til en timme på ett bord. 

Länk till Blue Heaven 

FÄRSKPRESSAD APELSINJUICE, OMELETT MED SVAMP OCH BACON, ROSTADE MACKOR MED BLUEBERRY JAM OCH KAFFE.

Six Toed Cat>>

Favoritfrukost ställe som är granne med Ernst Hemingways hus. Beställ jordgubbssmootie utan is . Deras hashbrown är supergoda 🙂  Amerikanarna är bäst på frukost och den gör dig lika mätt som en lunch.

Garden of Eden är en bar med en takterass på Duvall Street där alla som vill får vara nakna. Det är gratis inträde men vakterna håller ögonen på att alla häller i sig drinkar för 10 dollar med jämna mellanrum.

Jag brukar beställa vodka/redbull, då är jag både salongsberusad och pigg.  Alla tjejer kan få kroppsmålning och är det fint väder brukar det vara packat med folk. Om det börjar ösregna efter klockan 2 på natten brukar de stupfulla helylletöserna och grabbarna   ändå dansa topless  eller i underkläderna tills de är plaskblöta.

populärt

Silentzone får fram sitt budskap genom stor inlevelse från barnaktörerna

För första gången på Malmö Opera  får publiken går runt på scenen istället för att sitta ner. Scenrummet är ett hus som består av 5...

Pang i bygget är en lyckad svensk uppsättning av Faulty Towers

Faulty Towers gjordes bara i 12 avsnitt så de flesta kan de avsnitten utantill. Nu får  alla Pang i bygget  fans chansen att se en...

Tvåfaldige Grammisvinnaren Amanda Gingsburg tog Malmö sommarscen med storm

Det var ett strålande väder i pildammarna.  prick 19.00 kommer Amanda in på scenen med sitt band. Hon menar att hennes mission är att få...

Lisa Miskovsky bjöd på en underhållande ”Här är mitt liv” show

Lisa Miskovsky`s favorit uttryck är "Eljest", det betyder annorlunda på ett positivt sätt för henne. Hon kände sig tidigt som Eljest och det var...

Popikonen Belinda Carlisle släpper EP:n Kismet 12 Maj

Nyligen släppte popikonen Belinda Carlisle sin första nya engelskspråkiga studioinspelning sedan 1996, Big Big Love. Den är hämtad från hennes kommande 5-spårs EP Kismet som släpps 12 maj. Det...