Första trailern av den nya Indiana Jones filmen ”The dial of Destiny

”Indiana Jones and the Dial of Destiny” är den femte filmen i Indiana Jones-serien.

Filmen är planerad till en  biopremiär i USA den 30 juni 2023 av Walt Disney Studios Motion Pictures.

Indiana Jones and the Dial of Destiny är en kommande amerikansk actionäventyrsfilm med Harrison Ford i huvudrollen som arkeologen Indiana Jones i den femte delen av Indiana Jones-filmserien, efter Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008). Filmen är regisserad av James Mangold, som skrev manuset tillsammans med Jez Butterworth och John-Henry Butterworth.


Det är den första filmen i serien som inte är regisserad av Steven Spielberg och inte heller med en berättelse skriven av George Lucas. Spielberg och Lucas är istället  verkställande producenter.
Det är också den första filmen i serien som inte är av Paramount Pictures, eftersom The Walt Disney Company förvärvade Lucasfilm 2012.
John Rhys-Davies återupptar sin roll som Sallah, och nya skådespelare inkluderar Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas , Shaunette Renée Wilson, Thomas Kretschmann, Toby Jones, Boyd Holbrook, Olivier Richters, Ethann Isidore och Mads Mikkelsen.

Planerna på en femte Indiana Jones-film går tillbaka till slutet av 1970-talet när Lucas och Spielberg förhandlade med Paramount om fyra uppföljare till Raiders of the Lost Ark (1981). Lucas började undersöka potentiella handlingsredskap för en femte film 2008, även om projektet avstannade i flera år. Han överlämnade projektet till producenten Kathleen Kennedy 2012, när hon blev president för Lucasfilm.
Framstegen med en femte film förblev vilande medan företaget arbetade på Star Wars-uppföljartrilogin. David Koepp anställdes så småningom för att skriva den femte filmen 2016, med ett släppdatum satt till 2019, även om detta försenades flera gånger på grund av manusomskrivningar.
Jonathan Kasdan anställdes för att ersätta Koepp 2018.  Koepp arbetade åter igen på manuset  2019, innan han så småningom lämnade projektet. Spielberg skulle regissera filmen, men hoppade av 2020, och Mangold tog hans plats. Inspelningen började i juni 2021 och avslutades i februari 2022. Inspelningsplatserna var   i England, Skottland, Italien och Marocko.

populärt

Katia Winter är behållningen i Året jag slutade prestera och började att onanera

  Hanna är mitt uppe i livet och karriären och vill skaffa ett andra barn med Morten, men istället gör han slut. Plötsligt står hon utan...

Årets Diggiloo är 9 presenter i en biljett

  Det märks att vi varit svältfödda på konserter. Både artisterna och publiken var på topphumör hela kvällen. Måns Möller fick hela Arenan att gapskratta åt...

Färsking är både nyttig och god

Antingen så får man välja Musli som består till 25 % av socker eller så blir det en tråkig musli som bara smakar torrt...

Adressat okänd får Malmöpremiär på Intiman 13 januari

Skådespelarna Fredrik Gunnarson och Sven Ahlström möts i en föreställning om krigets effekter på vänskapen.Om radikaliseringens mekanismer och effekterna av ett polariseratsamhälle. Novellen Adressat okänd av Kathrine Kressmann...

Kanske sista gången vi fick se ett av världens bästa band -Toto

Deras hit Africa” har passerat över 1 miljard streams . Jag hörde dem första gången när jag var tonåring och sedan var jag såld. Jag...