The Fabelmans är Steven Spielberg och Oscarsjuryns favoritfilm

Filmen startar med en personlig introduktion av Steven Spielberg. Det är inte ofta en regissör hälsar publiken välkommen. Men den här filmen ligger verkligen Steven Spielberg varmt om hjärtat. 75 år fyllda så får han äntligen göra en film om sin barndom som han har längtat efter att få göra i så många år. Även Oscarsjuryn hyllar  legender inom filmkonsten då de uppnått en avsevärd ålder. Att Spielberg som blivit världsberömd på att göra de mest populära filmerna genom historien, gör en dramafilm eller om något angeläget ämne gör det ännu lättare att nominera honom till en Oscar. Äntligen gör han en film med substans och nerv. En film som verkligen rycker tag i en och får en att uppleva magisk filmkonst.
När Spielberg gjorde Schindlers list med Liam Neeson i huvudrollen vann den 7 Oscars. Ingen av de medverkande nominerade skådespelarna vann någon Oscar.
En föraning hur det kommer att gå i årets Oscarsgalan fick vi då Spielberg tilldelades en Golden Globe för både bästa regi och bästa film för The Fabelmans. Inga av de nominerade skådespelarna fick någon Globe.
I saving private Ryan fick Spielberg en Oscar för bästa regi. Inga nominerade skådisar fick en Oscar.
Spielberg får flera Oscar för att han är den bästa regissören, men de som får regin blir utan Oscar.  Jag har alltid fascinerats av biografens och filmens otroliga förmåga att ta en med på äventyr som är omöjliga i den reella världen.
Jag såg premiären av E.T 1982 och jag satt och grät floder när ett helt läkarteam försöker hålla liv i dockan E.T. En av världens absolut bästa filmer.
Jag tycker The Fabelmans är en bra film , men den berättar inget som griper tag i mig och som gör att jag tänker wow och tänker på filmen flera timmar efter jag sett den. The Fabelmans visar hur otroligt skicklig Spielberg är på att göra film, men det han berättar i filmen har jag sett i så många andra filmer. Jag hade uppskattat att få se mer om hur han blev Spielberg. Hur han träffade George Lucas eller Harrison Ford. Varför han valde Dennis Weaver att spela huvudrollen i Duellen ?  Istället för att se på när hans mor spelar piano eller hans familj är ute och campar.

Cinema Paradiso handlar också om en barndom och den filmen har jag sett minst 10 gånger. Den fick en Oscar för bästa utländska film. Den fick även 5 brittiska Oscars. Både den unga pojken Toto  och hans bästa vän Alfredo, biografmaskinisten fick Brittiska BAFTA ( oscars)  awards.
En annan film som gjort en stort avtryck på mig är Robert Redfords regidebut, En familj som alla andra. Där Redford får Oscar för bästa film och bästa regi . Även en  av de bärande skådespelarna  får en Oscar för bästa manliga biroll.Det är Timothy Hutton i hans första vuxenroll.

Jag anser att årets bästa film är något man inte sett förut , där skådespelarna imponerar stort . I en Spielberg film är det alltid Spielberg som är bäst . Ungefär som Ingemar Bergman. Där även Fanny och Alexander är bättre än The Fabelmans.

populärt

Julia Lovs första album Stora Drömmar Säger Aldrig Goodbye är riktigt bra

Julia har släppt en hel del fantastiska singlar under åren. Den 13 januari släppte hon sitt första album "Stora Drömmar Säger Aldrig Goodbye". Hon...

25 Augusti är det premiär för Wallmans nya show Cake

Från och med den 25 augusti är Wallmans redo med en ny, internationell middagsbjudning i Cirkusbygningen i Köpenhamn. Det blir med skapelsen CAKE, där...

Nytt trädäck läggs vid T-bryggan på Ribersborgsstranden

Trädäcket vid T-bryggan är en populär och välbekant plats för alla som spenderar sommaren i Malmö och på Ribersborgsstranden. Ytan används för en mängd olika...

the bookclub the next chapter

en hyllning till kvinnan och ålderdomen. En feel good movie. Bra filmmusik.  Italien är alltid en hit. Vi har  sett filmen 100 gånger men publiken tröttnar...

Den 10-17 september 2023 spelas Bordtennis-EM på Malmö Arena.

Den 10-17 september 2023 spelas Bordtennis-EM på Malmö Arena. Med Truls Möregårdh och Mattias Falck i spetsen hoppas de svenska herrarna, som främst utmanas...
Jag tycker The Fabelmans är en bra film , men den berättar inget som griper tag i mig och som gör att jag tänker wow och tänker på filmen flera timmar efter jag sett den. The Fabelmans visar hur otroligt skicklig Spielberg är på att göra film, men det han berättar i filmen har jag sett i så många andra filmer. Jag hade uppskattat att få se mer om hur han blev Spielberg. Hur han träffade George Lucas eller Harrison Ford. Varför han valde Dennis Weaver att spela huvudrollen i Duellen ?  Istället för att se på när hans mor spelar piano eller hans familj är ute och campar.The Fabelmans är Steven Spielberg och Oscarsjuryns favoritfilm