The Producers på det Ny Teater är årets bästa musikal med en otrolig kemi mellan skådespelarna

DEN ALLTID LIKA AKTUELLA MUSIKALEN THE PRODUCERS SOM PÅ SVENSK BIO HETTE ”DET VÅRAS FÖR HITLER” , ÄR DET NY TEATERS NYA SUCCÉMUSIKAL.

Jag kan till och med tycka att den roligare än Mel Brooks original från 1967. Preben Kristensen är som klippt och skuren för rollen som Broadway producenten Max Bialystock. Vid sin sida har han revisorn Leo Bloom som spelas klockrent av Sebastian Harris.  Efter att Bialystock  satt ihop ännu en Broadway-flopp, förslår Leo Bloom att de skall  sätta upp världens sämsta show, som skall göra dem jätterika.foto:Miklos Szabo

Då alla god ting är tre så dyker det svenska bombnedslaget Ulla upp,  som spelas med både charm och inlevelse av Alexandra Yona Alexandrova. Ulla  blir duons sekreterare tills det är dags för audition och då är Ulla given för den kvinnliga huvudrollen.

Foto: Miklos Szabo

Hela filmen består av helt huvudlösa och makabra scener. Fågelscenen är fantastiskt rolig, då Max och Leo för första gången träffar Franz Liebkind som skrivit musikalen ” Springtime for Hitler”.Foto: Miklos_Szabo

Liebkind spelas  väldigt bra av Asger Reher. Det är ännu roligare då en massa uppstoppade duvor håller takten då Franz dansar och sjunger.Liebkind spelas  väldigt bra av Asger Reher. Det är ännu roligare då en massa uppstoppade duvor håller takten då Franz dansar och sjunger.

Eller då de träffar den 2 meter långa transvestiten  Roger de Bris ( Michael Caröe) som har ett rykte om sig att vara världens sämsta regissör. Bris och hans regiassistent Carmen Ghia ( Kim Hammelsvang) tar verkligen ut svängarna i sina porträtt av hbtq världen.Foto: Miklos_Szabo

Mel Brooks stora dröm var att få göra en Musikal på Broadway och det märks verkligen då musiken flörtar med 50 talets största musikal-hits. Musikalen är packad med fantastiska  musikalnummer, alla skrivna av Brooks, däribland Unhappy som beskriver Leo Blooms tråkiga liv på revisorskontoret .we can do it , och tänk om jeg var en producer. För att inte tala om , huvudnumret i Musikalen ”Springtime for Hitler”.Foto: Miklos_Szabo

 

Den som har haft ansvaret för  rollbesättningen skall ha en stor eloge då alla medverkande lyfter taket med råge på Det Ny Teater.
Föreställningen regisseras med fast hand av den rutinerade  regissören Lisa Kent som tidigare regisserat flera uppsättningar på Det Ny Teater, bl.a  Waitress, Beauty and the Beast , Mary Poppins. Les Miserables. Hon har även varit regissör i London och Oslo.

 

Gedigna skådespelare med glimten i ögat, en färgsprakande scenografi och en fantastisk  Preben Kristensen i rollen som Bialystock gör The Producers  till en klockren hit.

populärt

BarNuts är nya favoriten hos Glasstronomen Köld

Nya favorit glassmaken hos Malmös bästa glass Köld på Frisgatan är BarNuts. Det är belgisk choklad med stout från Hylliebryggeriet och hackade rostade mandlar. Helt...

Jul på Tivoli invigs av Tomten 19 november 16.30

Julen börjar på Tivoli För vissa börjar julen i oktober, för andra är det 1 december och för många börjar julen egentligen först när det...

Intervju med Lasse och Tora Hallströms inför premiären av hans nya film Hilma af Klint Premiär 19 oktober på Panora

Hilma är den storslagna berättelsen om svenska konstnären Hilma af Klint (1862-1944) som likt Vincent van Gogh slog igenom stort först efter sin död,...

Två tips på lättlagade middagar med kycklinglårfile

Den första är Apelsinkyckling 400 gram kycklinglårfile  ( vanlig file blir lätt  torr) 1 tsk örtsalt smörolja  att steka i 1 dl koncentrerad apelsin juice + 2 dl...

Berocca Bost – Billigare och Nyttigare än Redbull

När jag ramlar ur sängen vid 7.30 är jag ganska yr och trött. Nu har jag testat att ta en Berocca Bost istället för en...