The Producers på det Ny Teater är årets bästa musikal med en otrolig kemi mellan skådespelarna

DEN ALLTID LIKA AKTUELLA MUSIKALEN THE PRODUCERS SOM PÅ SVENSK BIO HETTE ”DET VÅRAS FÖR HITLER” , ÄR DET NY TEATERS NYA SUCCÉMUSIKAL.

Jag kan till och med tycka att den roligare än Mel Brooks original från 1967. Preben Kristensen är som klippt och skuren för rollen som Broadway producenten Max Bialystock. Vid sin sida har han revisorn Leo Bloom som spelas klockrent av Sebastian Harris.  Efter att Bialystock  satt ihop ännu en Broadway-flopp, förslår Leo Bloom att de skall  sätta upp världens sämsta show, som skall göra dem jätterika.foto:Miklos Szabo

Då alla god ting är tre så dyker det svenska bombnedslaget Ulla upp,  som spelas med både charm och inlevelse av Alexandra Yona Alexandrova. Ulla  blir duons sekreterare tills det är dags för audition och då är Ulla given för den kvinnliga huvudrollen.

Foto: Miklos Szabo

Hela filmen består av helt huvudlösa och makabra scener. Fågelscenen är fantastiskt rolig, då Max och Leo för första gången träffar Franz Liebkind som skrivit musikalen ” Springtime for Hitler”.Foto: Miklos_Szabo

Liebkind spelas  väldigt bra av Asger Reher. Det är ännu roligare då en massa uppstoppade duvor håller takten då Franz dansar och sjunger.Liebkind spelas  väldigt bra av Asger Reher. Det är ännu roligare då en massa uppstoppade duvor håller takten då Franz dansar och sjunger.

Eller då de träffar den 2 meter långa transvestiten  Roger de Bris ( Michael Caröe) som har ett rykte om sig att vara världens sämsta regissör. Bris och hans regiassistent Carmen Ghia ( Kim Hammelsvang) tar verkligen ut svängarna i sina porträtt av hbtq världen.Foto: Miklos_Szabo

Mel Brooks stora dröm var att få göra en Musikal på Broadway och det märks verkligen då musiken flörtar med 50 talets största musikal-hits. Musikalen är packad med fantastiska  musikalnummer, alla skrivna av Brooks, däribland Unhappy som beskriver Leo Blooms tråkiga liv på revisorskontoret .we can do it , och tänk om jeg var en producer. För att inte tala om , huvudnumret i Musikalen ”Springtime for Hitler”.Foto: Miklos_Szabo

 

Den som har haft ansvaret för  rollbesättningen skall ha en stor eloge då alla medverkande lyfter taket med råge på Det Ny Teater.
Föreställningen regisseras med fast hand av den rutinerade  regissören Lisa Kent som tidigare regisserat flera uppsättningar på Det Ny Teater, bl.a  Waitress, Beauty and the Beast , Mary Poppins. Les Miserables. Hon har även varit regissör i London och Oslo.

 

Gedigna skådespelare med glimten i ögat, en färgsprakande scenografi och en fantastisk  Preben Kristensen i rollen som Bialystock gör The Producers  till en klockren hit.

populärt

Blixten är positiv överraskning

Barry "The Flash" Allen använder sina superkrafter och reser tillbaka i tiden för att ändra sitt förflutna. Men när han försöker rädda sin familj...

Svenska Sångerskan Elin Malmgren debuterar i Wallmans nya Dinnershow -VIVA

SÅNGERSKAN ELIN MALMGREN , ÄR 29 ÅR OCH KOMMER FRÅN  KARLSHAMN. Hon är utbildad i Stockholm, men har spenderat de senaste åren i Oslo. Hon...

Carola bjöd på en riktig folkfest med tempo, värme och kärlek

Klockan 20 på Lördagskvällen mötte Carola sin publik . Det var Premiär för Konserten Carola4Faces-POP. In kommer hon in pilotmundering till en fullsatt Mölleplats. Publiken...

Bret Easton Ellis (american psycho) en av nio gäster på Författarscenen i Malmö

Författarscenens höstprogram bjuder på gäster från sju olika länder med samtal om hur framförallt den europeiska litteraturen och samhället mår just nu. Bland gästerna...

Key West-Paradise Found

På Amerikas sydspets ligger paradiset, Key West. En söderhavsö men ändå i Amerika. Lika dyrt som Monte Carlo och lika säkert. I KW trivs...
Gedigna skådespelare med glimten i ögat, en färgsprakande scenografi och en fantastisk  Preben Kristensen i rollen som Bialystock gör The Producers  till en klockren hit.The Producers på det Ny Teater är årets bästa musikal med en otrolig kemi mellan skådespelarna