En enkel guide till att välja toppar som passar dig

Det finns en del saker att tänka på när man ska välja en snygg topp, och i den här guiden går vi igenom hur du shoppar efter kroppstyp.

Tycker du det är dags att uppgradera garderoben genom att investera i några snygga toppar? Att dina kläder passar dig bra är minst lika viktigt som märke, kvalitet och annat man ofta tänker på när man köper nya kläder. Denna snabbguiden kommer att hjälpa dig att välja toppar genom att tänka på den kroppstypen du har och hur olika mönster, urringningar och ärmar påverkar din kroppsform .Låt oss sätta igång!

Varför shoppa toppar efter kroppstyp?

Att shoppa efter kroppstyp handlar oftast om att man vill skapa balans vilket ser attraktivt ut enligt det mänskliga ögat. Målet är att skapa en slank, timglasformad och symmetrisk kropp.

För dig med breda axlar

Du som har breda axlar och önskar att de kunde se mindre ut , så finns det några olika tips att tänka på när du väljer topp.

En urringning kommer att dra uppmärksamheten till din hals, din byst och dina nyckelben snarare än axlarna, och detta kan åstadkommas genom V-ringning och djupare U-ringningar.

För bästa effekt bör du välja en top som sitter tajt på överarmarna och breder ut sig längre ned, men de flesta ärmar passar dig.

För dig med liten byst

För dig med en mindre byst så är det ofta en bra idé att välja toppar med mönster och detaljer som spets och volanger. Djupa urringningar kan också skapa en femininitet genom att visa upp hals och nyckelben.

Många med liten byst undviker toppar med urringning, trots att de som har en mindre byst kan ha urringade toppar och ändå få det att se snyggt ut .

För dig som är plus size

Om du är plus size gäller det att hitta balansen mellan att inte ha för åtsittande toppar samtidigt som du inte heller vill ha på dig säckiga kläder. Välj därför toppar med t.ex. en mer triangulär form eller en inskuren sektion runt midjan. Tänk också på att lösa, flödande ärmar ofta ser bättre ut om du vill skapa illusionen av en mindre size.

Ett annat tips är att ha på dig svart eftersom denna färg får dig att upplevas som slankare.

Sammanfattning

Självklart måste du inte följa rekommendationerna i denna guide, men det är bra att i alla fall känna till dem när du köper dina nya toppar. Att vara unik och låta dina drag träda fram är en fantastisk sak om det är vad du vill göra, men förhoppningsvis har den här guiden lärt dig något om hur du kan framhäva dina olika drag. Lycka till!

populärt

Jonathan Johansson åker på sin första soloturné – besöker Palladium i Malmö 15 april

Jonathan Johansson besitter ett av Sveriges mest angelägna artistskap. Under våren 2023 ger han sig för första gången ut på en soloturné, som gästar...

Nyttigaste Nattamaten

Nu när höstmörkret lägger sig som en blöt filt över Sverige så blir man sugen på något gott vid 21.00, som man kan proppa...

Dame Angela Lansbury har gått bort . Hon blev 96 år gammal

Den brittiska skådespelerskan dame Angela Lansbury, känd från tv-serien ”Mord och inga visor” har gått bort. Hon blev 96 år gammal, rapporterar People. "Dame Angela Lansburys barn...

The Producers på det Ny Teater är årets bästa musikal med en otrolig kemi mellan skådespelarna

DEN ALLTID LIKA AKTUELLA MUSIKALEN THE PRODUCERS SOM PÅ SVENSK BIO HETTE "DET VÅRAS FÖR HITLER" , ÄR DET NY TEATERS NYA SUCCÉMUSIKAL. Jag kan...

_

Favvoglassen som vanligtvis håller till på saluhallen var en positiv överraskning. Anne och Roland gör all glass för hand med äkta ingredienser. De har undvikit...