Woman King – Imponerande skådespeleri

The Woman King är engagerande, gripande och mycket spännande.

Den gav mig en otrolig biokänsla . Den har en fantastisk musik, ett otroligt vackert foto, Produktionsdesignen är sublim och tar oss tillbaka till en civilisation på 1800-talet  som de flesta av oss är obekanta med. På toppen av allt detta är det bländande insatser av alla skådespelarna. Det är som en kvinnlig Gladiator.  Med tanke på att filmens regissör Gina Prince-Bythewood gjorde The Woman King på halva den budget som Ridley Scott gjorde Gladiator på för 20 år sedan så är jag väldigt imponerad.

Woman King är historien om Agojie, en kvinnlig armé, som skyddade det afrikanska kungadömet Dahomey på 1800-talet med skicklighet och hängivenhet som tidigare inte skådats. Inspirerat av sanna händelser följer filmen general Nanisca (Viola Davis) när hon tränar nästa generation rekryter och förbereder dem för strid mot en fiende som är fast besluten att förgöra dem.

Det finns mycket i den här filmen som gör upplevelsen övertygande eftersom allt känns förankrat i en otrolig miljö. 90 % av alla stunts är till exempel på riktigt .

Viola Davis  som spelar huvudrollen General Nanisca , har en otrolig bredd i sitt skådespeleri och är både stenhård och respektingivande i sin roll som general , men oerhört skör i sin ensamhet.

Lashana Lynch som spelar Agojie krigaren Izogie har också ett djup och en närvaro i sin roll som jag gillar skarpt.

Nawi (Thuso Mbedu)  spelar rebellen som med alla medel försöker gå sin egen väg. Hon har flera scener som går rätt in i hjärtat. Jag känner verkligen hur hon kämpar och sliter för att bli en av de bästa. Hon är även ett gott hjärta och en tankeförmåga  som de har mycket nytta av.

Jag hade inga förväntningar när jag skulle se The Woman King. Men filmen really blew my socks off.  Speciellt  den bländande koreografin i alla slagsmåls-scenerna. Jag märkte direkt att den här filmen skulle jag kunna se flera gånger utan att tröttna och då är det bara ett betyg som gäller. Det högsta . Kan andra ge en kannibal film en fyra så kan jag ge en kvinnlig Gladiator en femma.

Intervju med skådisarna >>

Intervju med  Lashana Lynch som spelar Izogie  och Thuso Mbedu som spelar Nawi >>

populärt

En enkel guide till att välja toppar som passar dig

Det finns en del saker att tänka på när man ska välja en snygg topp, och i den här guiden går vi igenom hur...

Sångaren Claes-Göran Hederström blev 77 år gammal

Den svenska artisten Claes-Göran Hederström dog natten till tisdagen, 77 år gammal. Det bekräftar hans familj för  SVT Kulturnyheterna. Hederström är kanske främst känd för...

Lidls version av Ben& Jerry kostar 25 kronor

Nu har Lidl börjat tillverka sin egen amerikanska glass. Vaniljglass med Cookie Dough, Chokladglass med Brownies och Vanilj med Peanutbutter. Lidl har även det Ben...

Jul på Tivoli invigs av Tomten 19 november 16.30

Julen börjar på Tivoli För vissa börjar julen i oktober, för andra är det 1 december och för många börjar julen egentligen först när det...

Alicia Keys släpper sitt första Julalbum 4 november på Apple Music

Alicia Keys släpper  Santa Baby, hennes första julalbum  den 4 november Sju välkända julörhängen  återskapas på ett själfullt och modernt sätt på det 11-spåriga albumet,...
Viola Davis  som spelar huvudrollen General Nanisca , har en otrolig bredd i sitt skådespeleri och är både stenhård och respektingivande i sin roll som general , men oerhört skör i sin ensamhet.  Lashana Lynch som spelar Agojie krigaren Izogie har också ett djup och en närvaro i sin roll som jag gillar skarpt.  Nawi (Thuso Mbedu)  spelar rebellen som med alla medel försöker gå sin egen väg. Hon har flera scener som går rätt in i hjärtat. Jag känner verkligen hur hon kämpar och sliter för att bli en av de bästa. Jag hade inga förväntningar när jag skulle se The Woman King. Men filmen really blew my socks off.  Speciellt  den bländande koreografin i alla slagsmåls-scenerna. Jag märkte direkt att den här filmen skulle jag kunna se flera gånger utan att tröttna och då är det bara ett betyg som gäller. Det högsta .Woman King - Imponerande skådespeleri