Woman King – Imponerande skådespeleri

The Woman King är engagerande, gripande och mycket spännande.

Den gav mig en otrolig biokänsla . Den har en fantastisk musik, ett otroligt vackert foto, Produktionsdesignen är sublim och tar oss tillbaka till en civilisation på 1800-talet  som de flesta av oss är obekanta med. På toppen av allt detta är det bländande insatser av alla skådespelarna. Det är som en kvinnlig Gladiator.  Med tanke på att filmens regissör Gina Prince-Bythewood gjorde The Woman King på halva den budget som Ridley Scott gjorde Gladiator på för 20 år sedan så är jag väldigt imponerad.

Woman King är historien om Agojie, en kvinnlig armé, som skyddade det afrikanska kungadömet Dahomey på 1800-talet med skicklighet och hängivenhet som tidigare inte skådats. Inspirerat av sanna händelser följer filmen general Nanisca (Viola Davis) när hon tränar nästa generation rekryter och förbereder dem för strid mot en fiende som är fast besluten att förgöra dem.

Det finns mycket i den här filmen som gör upplevelsen övertygande eftersom allt känns förankrat i en otrolig miljö. 90 % av alla stunts är till exempel på riktigt .

Viola Davis  som spelar huvudrollen General Nanisca , har en otrolig bredd i sitt skådespeleri och är både stenhård och respektingivande i sin roll som general , men oerhört skör i sin ensamhet.

Lashana Lynch som spelar Agojie krigaren Izogie har också ett djup och en närvaro i sin roll som jag gillar skarpt.

Nawi (Thuso Mbedu)  spelar rebellen som med alla medel försöker gå sin egen väg. Hon har flera scener som går rätt in i hjärtat. Jag känner verkligen hur hon kämpar och sliter för att bli en av de bästa. Hon är även ett gott hjärta och en tankeförmåga  som de har mycket nytta av.

Jag hade inga förväntningar när jag skulle se The Woman King. Men filmen really blew my socks off.  Speciellt  den bländande koreografin i alla slagsmåls-scenerna. Jag märkte direkt att den här filmen skulle jag kunna se flera gånger utan att tröttna och då är det bara ett betyg som gäller. Det högsta . Kan andra ge en kannibal film en fyra så kan jag ge en kvinnlig Gladiator en femma.

Intervju med skådisarna >>

Intervju med  Lashana Lynch som spelar Izogie  och Thuso Mbedu som spelar Nawi >>

populärt

Laleh åker på en efterlängtad turné 2023 – Biljetterna ute nu!

Sommarturnén tar avstamp i Helsingborg 28 juli och avslutas i barndomsstaden Göteborg på anrika Ullevi där hon i somras gjorde en exklusiv hyllad spelning. I...

Nik Kershaw klar för jubileumskonsert i Malmö

80-talets storsäljande superstjärna Nik Kershaw med band besöker Sverige i november med turnén "Just Hitz and Other Bitz" som firar artistens 40-årsjubileum i musikbranschen....

Två spännande verk på Skånes Dansteater

Vi bjuds denna kväll på två spännande verk som har världspremiär på Skånes Dansteater. Once a whisper av Helena Franzén och Zero Zero av...

Thomas Petersson kommer till Palladium med standup-showen Bara Skojar! 27 oktober

Thomas Petersson åker på turné med standup-showen Bara Skojar! Det blir 23 orter i Sverige med start den 5 oktober i Jönköping. Det utlovas...
Viola Davis  som spelar huvudrollen General Nanisca , har en otrolig bredd i sitt skådespeleri och är både stenhård och respektingivande i sin roll som general , men oerhört skör i sin ensamhet.  Lashana Lynch som spelar Agojie krigaren Izogie har också ett djup och en närvaro i sin roll som jag gillar skarpt.  Nawi (Thuso Mbedu)  spelar rebellen som med alla medel försöker gå sin egen väg. Hon har flera scener som går rätt in i hjärtat. Jag känner verkligen hur hon kämpar och sliter för att bli en av de bästa. Jag hade inga förväntningar när jag skulle se The Woman King. Men filmen really blew my socks off.  Speciellt  den bländande koreografin i alla slagsmåls-scenerna. Jag märkte direkt att den här filmen skulle jag kunna se flera gånger utan att tröttna och då är det bara ett betyg som gäller. Det högsta .Woman King - Imponerande skådespeleri