Black Adam – Underhållning för den dataspels frälsta generationen

 

Dwayne Johnson spelar huvudrollen i New Line Cinemas actionäventyr ”Black Adam”,

Den första långfilmen som utforskar historien om DCs superhjälte, i regi av Jaume Collet-Serra som gjorde den spännande thrillern the commuter tillsammans med Vera Farmiga.

Denna film riktar sig främst till de som fortfarande läser serietidningar och spelar dataspel. Åldersgränsen är satt till 11 år och det säger väl något om vilken målgrupp man vänder sig till.

Det är en väldigt invecklad historia som är svårt att greppa. För 5000 år sedan var Kahndaq styrt av en diktator som ville skapa en krona av en sällsynt  metall. Den skulle göra honom till en magisk trollkarl. För att stoppa honom skapade gudarna Thet Adam.


I det fiktiva afrikanska landet Kahndaq  bor Adrianna Tomaz en kvinnlig Indiana Jones med sin pojke Amon Tomaz.  Adrianna  letar efter kronan som gör så att innehavaren  får makt över jorden. Men den enligt mig väsentliga informationen  finns inte med i trailern,  biografernas presentation eller i recensionerna.
Presentationen av filmen lyder ”Nära 5000 år efter att han tilldelats de forntida gudarnas allsmäktiga krafter – och fängslats lika snabbt – blir Black Adam befriad, redo att släppa lös sin egen form av rättvisa i den moderna världen. Att det är Adrianna som väcker Teth Adam ( han heter inte Black Adam förrän i slutet av filmen)  för att hon hittat kronan är helt oväsentligt. Relationen mellan Amon och Teth Adam  som leder till att Justice Society kallas in är heller inte med i trailern.
Jag trodde att Amons roll skulle vara en rollgestalt som biobesökarna  skulle kunna identifiera sig med men  istället  lägger man krutet på slagsmålen mellan Teth Adam och Justice Society, som dyker upp ur det blå utan närmare presentation.
Att Justice Society och Teth Adam tillsammans slåss mot de mörka krafterna som stulit kronan av Adrianna  för att få makt över jorden är inte heller viktigt. I trailern verkar det som Teth Adam slåss mot Justice Society bara för Teth Adam är en ond person. Till slut slåss medborgarna i Kahndaq mot den mörka sidans zombies. Jag märker när jag skriver recensionen att det är flera filmer i en med flera ologiska händelser.  Gillar man  Dwayne Johnson och data spel är det en bra popcornsfilm.

populärt

Laleh åker på en efterlängtad turné 2023 – Biljetterna ute nu!

Sommarturnén tar avstamp i Helsingborg 28 juli och avslutas i barndomsstaden Göteborg på anrika Ullevi där hon i somras gjorde en exklusiv hyllad spelning. I...

Laleh och Darin i ett unikt samarbete – Släpper singeln “Vi är på riktigt”

Äntligen ett samarbete mellan Laleh och Darin! Ett samarbete de som båda sett fram emot och pratat om i flera år, äntligen händer det! Med avstamp...

Premiär för årets julmust – kan slå nytt rekord

  Årets julmustpremiär är äntligen här. Redan idag, den 3 oktober, kan alla julmustälskare släcka törsten med årets första julmustbrygd från Apotekarnes som är Sveriges mest...

Årets Crazy Christmas Cabaret får premiär idag i Glassalen på Tivoli kl 19.30

CALZONE CLAN SAGAN FORTSÄTTER ... Efter förra årets show, erbjuder Vivienne och hennes sällskap av komediskådespelare dig den galnaste underhållningen fullspäckad med tårögda låtar, skämt,...

Bästa tipsen för att låna pengar

De flesta kommer att behöva låna pengar någon gång i livet. Oavsett om det är för en bil, ett hus eller annat inköp kan lån...
Jag märker när jag skriver recensionen att det är flera filmer i en med flera ologiska händelser.  Gillar man  Dwayne Johnson och data spel är det en bra popcornsfilm. Black Adam - Underhållning för den dataspels frälsta generationen