i Wanna Dance with Somebody – En nyanserad film om Whitney Houston

I filmen i Wanna Dance with Somebody där Naomi Ankie spelar Whitney Houston  på ett suveränt sätt, fokuserar man mer på det positiva.

Vi får se en viljestark kvinna som vet vad hon vill men som blir inlurad  i ett äktenskap med Bobbi Brown då hennes högsta önskan är att få en familj.
En sångerska med Whitney Houstons karriär och listframgångar skulle inte kunna nå sådana framgångar om hon inte hade hjälp av Ägaren till skivbolagets Arista Records Clive Davis (Stanley Tucci). Han förklarar för henne när hon skriver sitt kontrakt att han kommer inte att blanda sig i hennes privat liv men det visar sig att han hela tiden försöker få henne att sluta att röka och använda droger.

Ägaren till skivbolagets Arista Records Clive Davis (Stanley Tucci) och Whitney Houston
(Naomi Ankie).

Hennes far John Houston är Clive Davis raka motsats.
Något jag inte begriper är hur hennes far kan ha  fullständig fullmakt över hennes pengar och hur han kan slösa bort mer än 100 miljoner utan att hon reagerar. Till och med på sin dödsbädd hotar han sin dotter till livet och försöker strypa henne om han inte får mer pengar.
Vi får följa henne genom hennes karriär och får se fantastiska milstolpar som när hon sjunger på Superbowl-finalen och Hennes otroligt svårsjungna medley på American Music Awards 1994 samtidigt som hon  toppar listorna världen över.
Filmen är 3 timmar lång men Whitney levde ett rikt liv och det är mycket som skall visas upp. Att hon stundtals gick vilse i drogträsket tror jag berodde på en av anledningarna till att hon blev så stor som artist. Hon hade en gränslöshet i sitt artisteri . Hon hade en av världens bästa röster och såg otroligt bra ut. När hon ville varva ner så blev hon lätt lika gränslös i sitt droganvändande som hon var genial i sitt artisteri. Med alla de pengar hon tjänade kunde hon lätt köpa ett kilo kokain när det skulle vara fest.
En underhållande film som hyllar hennes otroliga framgångar.
Hennes öde är inte unikt.  På den nivån är det lätt att tappa sig själv. Avicci är ett utmärkt exempel.

populärt

Två spännande verk på Skånes Dansteater

Vi bjuds denna kväll på två spännande verk som har världspremiär på Skånes Dansteater. Once a whisper av Helena Franzén och Zero Zero av...

Därför fryser du mer i november än i mars

NOVEMBER. MINUS EN GRAD OCH DU FRYSER. Men i mars känns samma temperatur inte alls lika kylig. Det beror på kroppens egen termostat. Kroppen behöver helt...

Cartwright & Butler engelska gourmet kakor för finsmakare

Cartwright and Butler är stora på kontinenten men i Sverige är det bara finsmakare som känner till dem. Jag har provsmakat deras Glutenfria Havrekaka och...

Mumier på äventyr är en kul matiné på ett fantasifullt ämne

Alla vet att faraonerna och deras familjer blev mumifierade efter sin död för att kunna leva vidare i dödsriket. I denna fantasifulla familjefilm får...

Gör egen hemmagjord marsipan till Fastlagsbullarna

Att göra egen marsipan var snabbare att göra  än jag trodde. Du maler  200 gram mandel utan skal med 2 dl socker. Sedan tillsätter...
I filmen i Wanna Dance with Somebody där Naomi Ankie spelar huvudrollen på ett suveränt sätt, fokuserar man mer på det positiva. Vi får se en viljestark kvinna som vet vad hon vill men som blir inlurad  i ett äktenskap med Bobbi Brown då hennes högsta önskan är att få en familj.Vi får följa henne genom hennes karriär och får se fantastiska milstolpar som när hon sjunger på Superbowl-finalen och Hennes otroligt svårsjungna medley på American Music Awards 1994 samtidigt som hon  toppar listorna världen över.En underhållande film som hyllar hennes otroliga framgångar.  Hennes öde är inte unikt.  På den nivån är det lätt att tappa sig själv. Avicci är ett utmärkt exempel.i Wanna Dance with Somebody - En nyanserad film om Whitney Houston